Implantologie:

er is heel veel mogelijk

Het grote voordeel van implantologie, de mogelijkheden zijn bijna eindeloos

Ondanks alle mogelijkheden binnen de tandheelkunde om uw tanden te repareren en daarmee te behouden, gaan er toch nog regelmatig tanden en kiezen verloren. Tegenwoordig kunnen wij deze ontbrekende tanden vervangen door implantaten. Dit is een kunstwortel van titanium met een kroon erop of eventueel een klikgebit.

Het grote voordeel? Hierdoor hoeven de naastgelegen tanden niet te worden beslepen zoals bij een conventionele brug. Ook kunnen uw implantaten dienen als basis voor een prothese, het zogeheten klikgebit, waardoor deze weer stevig zit. Tevens is het mogelijk om de bovenprothese zonder verhemelte uit te voeren.

Mondzorg Beuningen is aangesloten bij de NOVI

Wij werken binnen onze praktijk volgens de richtlijnen van de NVOI (Nederlands Vereniging van Orale Implantologie). Wij zijn dan ook aangesloten bij de NOVI en tandarts de Kleijn is een officieel geregistreerde implantoloog.

Het succespercentage bij implantaten ligt erg hoog op 80-98%

Daarmee bieden de implantaten veel mogelijkheden in de toekomst. De uitneembare en vaak losse prothetische voorzieningen zoals plaatjes, frames en dergelijke kunnen daarmee tot het verleden behoren.

Vergoeding van uw zorgverzekeraar

Bij een volledige prothese, of alleen bovenkaak/onderkaak, vergoedt uw zorgverzekeraar een heel groot gedeelte van de kosten, na afgifte van een machtiging/goedkeuring.

Ondanks alle mogelijkheden binnen de tandheelkunde om uw tanden te repareren en daarmee te behouden, gaan er toch nog regelmatig tanden/kiezen verloren. Tegenwoordig kunnen deze ontbrekende tanden vervangen worden door implantaten (kunstwortel van titanium) met een kroon erop (hierdoor hoeven de naastgelegen tanden niet te worden beslepen zoals bij een conventionele brug), of kunnen de implantaten dienen als basis voor een prothese (“klikgebit”), waardoor deze weer stevig zit. Tevens is het mogelijk om de bovenprothese zonder verhemelte uit te voeren.

Wij werken binnen onze praktijk volgens de richtlijnen van de NVOI(Nederlands Vereniging van Orale Implantologie), waarbij wij ook zijn aangesloten.

In het geval van een volledige prothese (of alleen bovenkaak/onderkaak), zal een heel groot gedeelte van de kosten, na afgifte van een machtiging/goedkeuring, worden vergoedt door de zorgverzekeraar.